Pietu Orikivi on syntynyt suurilla selkosilla suurten tarinankertojien sukuun. Hän kertoo elävästi kauniilla, lavealla Koillismaan murteella ihmisistä ja elämänkohtaloista, joista kuuli nuoruudessaan loputtomia tarinoita iltapuhteilla. Hänen kerrontansa on elävää ja tarkkasilmäistä. Hänen tarinoitaan lukiessaan on kuin astuisi itse pienen selkosen kylän tantereille ja pirtteihin seuraamaan elämää kaikessa täyteydessään, iloissaan ja suruissaan ankaran luonnon armoilla, luonnon, joka antoi kaiken osaavalle ottajalle mutta ei armahtanut ketään. ā€¯Historiatonta paikkaa ei ole olemassakaan, kuten ei ole historiatonta ihmistäkään. Jokaisella on tarinansa, hyvinkin kertomisen arvoinenā€¯, sanoo Pietu itse ja on harvinaisen oikeassa.

Blogi

Kaje Harper kasvoi Montrealissa. Hän vietti teinivuotensa kirjoittamalla mappikaupalla tarinoita siitä, mitä Starskyn ja Hutchin kaltaiset tyypit oikeasti tekevät vapaa-aikoinaan. Mutta kun elämästä tuli kiireistä, tarinat alkoivat elää vain hänen päässään. Henkilöhahmot kasvoivat, tapasivat, kärsivät ja rakastivat aina kun hänellä oli hetki rauhaa mutta päätyivät harvoin paperille. Uskalias koukkaus psykologiaan, opettamiseen ja uraan biolääketieteessä sekä vuosikymmenen kestänyt haaste ja ilo kasvattaa pieniä lapsia ajoivat vakavan kirjailijuuden sivuraiteelle.

Sitten vuoden 2006 tienoilla, kun lapset olivat itsenäisempiä, hänen miehensä antoi hänelle tietokoneen, jota hänen ei tarvinnut jakaa toisten kanssa. Hän alkoi panna sanoja taas paperille, ihan vain huvikseen. Huvia riitti tunti toisensa jälkeen. Tarinoita alkoi kasaantua, ja aviomies ehdotti, että hänen kannattaisi koettaa julkaista jokin niistä. MLR Press hyväksyi hänen ensimmäiseksi tarjoamansa tarinan, Life Lessons, joka julkaistiin toukokuussa 2011.

Kotisivu Facebook

Nick Wilgus kasvoi radan väärällä puolella monessakin pienessä kaupungissa Michiganissa. Koska hänen isänsä oli alkoholisti, jonka ryyppyputket pitivät perheen jatkuvassa köyhyydessä, Wilgus karkasi kotoaan viisitoistavuotiaana ja liittyi oikeistolaiseen uskonnolliseen kultiin, mutta häntä vieroksuttiin ja hänet potkittiin siitä pois seksuaalisen suuntauksensa vuoksi. Eräs italialainen perhe otti hänet huostaansa hänen elettyään aikansa kadulla. Hän sai lopulta koulunsa käytyä ja asui ja työskenteli kaikkialla maailmassa, mm. kaksikymmentä vuotta Bangkokissa, Thaimaassa, missä hän työskenteli Bangkok Postin vastaavana päätoimittajana.

Hän myi seitsemäntoistavuotiaana ensimmäisen lyhyen tarinansa The Horrow Showlle, ja hän on julkaissut toistakymmentä kirjaa ja näytelmän. Hänen ensimmäinen gay-fiktionimikkeensä oli Lambda-palkintoehdokas vuonna 2003, ja Thai Film Association nimitti hänet ehdolle parhaaksi näytelmäkirjoittajaksi vuonna 2012. Hänet on myös nimetty yhdeksi parhaista yleiskolumnisteista Mississipissä vuonna 2011.

Hän asuu nykyään Tupelossa, Mississipissä, Elviksen synnyinkaupungissa.

Kotisivu Facebook

Z. A. Maxfield aloitti kirjoittamisen vuonna 2007 lastensa usuttamana eikä ole sen koommin katsonut taakseen. Hän on patologisesti epäjärjestelmällinen ja ikuisesti optimistinen ja kirjoittaa niin paljon kuin voi, lukee niin paljon kuin kehtaa ja nauttii perheensä ja ystäviensä seurasta. Jos joku kysyy, kuinka vaimo ja neljän lapsen äiti onnistuu löytämään aikaa kirjoittamiselle, hän vastaa: "On kumma mitä sitä saa aikaan kun jättää kotityöt tekemättä."

Kotisivu

Josh Lanyonin sanotaan olevan kiistatta nykyajan puhuttelevin m/m-romanssien kirjoittaja. Hänen tyylinsä on omaperäinen ja selvästi muista erottuva. Hän on kirjoittanut yli kuusikymmentä klassista m/m-bestselleriä, joissa on mutkikkaita mysteerejä, kovaotteisia seikkailuja ja anteeksipyytelemättömiä miestenvälisiä rakkaussuhteita.

Joshin kirjoja on käännetty yhdeksälle kielelle. Hänen FBI-trillerinsä Fair Game oli ensimmäinen m/m-kirja, jonka Italian suurin romanssikustantamo Harlequin Montadori julkaisi. Adrien English -sarjan pääpari taas sai Goodreadsin M/M Romance Clubin kaikkien aikojen suosituimman parin palkinnon. Josh on Eppie Award -voittaja, nelinkertainen Lambda Literary Award -finalisti (kahdesti gay-mysteerien sarjassa), sekä ensimmäinen kirjailija, joka on saanut Goodreadsin kestosuosikin palkinnon m/m-genressä.

Josh on naimissa ja asuu Etelä-Kaliforniassa. -

Ann Somerville kirjoittaa tarinoita viihdyttääkseen ihmisiä ja saadakseen heidät ajattelemaan. Tarinat kertovat usein homo- , bi- tai heteroseksuaalisista miehistä, jotka ovat rakastuneita tai himoitsevat tai vain tavoittelevat toiveikkaasti samaa sukupuolta olevaa ihmistä. Toisinaan nuo tunteet ilmenevät seksuaalisesti ja toisinaan BDSM- tyylisenä kinkyilynä. Jotkut tarinat kertovat ihmisiltä näyttävistä eläimistä. Alieneista. Useat tarinat sijoittuvat vaihtoehtoisiin universumeihin, maailmoihin, jotka ovat jollain merkittävällä tavalla toisenlaisia kuin omamme.

Brent Hartinger on kirjailija, opettaja, näytelmäkirjoittaja ja käsikirjoittaja. Geography Club, ensimmäinen osa hänen Lambda Awardin voittaneesta Russel Middlebrook -sarjastaan, on myös menestyksekäs näytelmä ja elokuva. Vuonna 1990 Brent auttoi perustamaan maailman ensimmäisen LGBT-teinien tukiryhmän kotikaupungissaan Tacomassa, Washingtonissa.

The Real Story Safe Sex (tosikertomus turvaseksistä) -projekti on kirjailija Brent Hartingerin luoma ja organisoima täysin vapaaehtoisuuteen perustuva kasvatuksellinen organisaatio, joka käyttää viihde- ja populaarikulttuuria tiedon levittämiseksi HIV/AIDSista ja turvaseksistä nuorille homo- ja biseksuaalisille miehille.